ByLouLou interview eigenaresse Floor van de Water

Gisteren ben ik op bezoek geweest bij het hoofdkantoor van By LouLou. Een tijdje geleden heb ik een fotoshoot gehad en nu sta ik in het fall/winter magazine van dit te gekke merk. Ik reisde gisteren naar Den Haag om de eigenaresse Floor van de Water te interviewen en gezellig te lunchen met het team. Het was voor mij een lange reis naar Den Haag. Eenmaal aangekomen bij By LouLou HQ werd ik hartelijk ontvangen met een lekker kopje thee. Ik heb alle mooie items bekeken en natuurlijk ook voor jullie een heleboel foto’s gemaakt! Daarna heb ik de eigenaresse van By LouLou geïnterviewd. Lezen jullie mee?

IMG_3536  IMG_3535

Vertel eens iets over jezelf (stel jezelf even voor)
Floor: “Ik ben Floor van de Water. Ik ben 37 jaar en woon in Scheveningen, vlakbij de zee. Ik heb 2 kindjes, 2 jongens, een van een half jaar en een van 2 jaar. De combinatie van 2 kinderen en een eigen bedrijf is af en toe wel druk. Gelukkig woon ik maar 4 minuten van de zaak af en kan ik het wel goed combineren.”

Wanneer en hoe is By LouLou ontstaan? Floor: “In december 2010 is By LouLou ontstaan. Het kwam voort uit de behoefte dat ik een product wilde ontwerpen waar je alleen het allerbelangrijkste in kunt doen. Ik zie vrouwen altijd sjouwen met zware tassen, terwijl het vaak ook anders kan. Ik heb een onderzoek gedaan naar hoeveel kilo vrouwen gemiddeld in hun tas meenemen. Dat is ongeveer 2,4 kg en dat is best wel veel! Als je bijvoorbeeld gezellig een drankje gaat doen met vriendinnen of je gaat even naar de stad dan nemen veel vrouwen alleen hun portemonnee en hun telefoon mee. De portemonnee houden ze dan in een hand vast met de telefoon daar vaak tegen aan geklemd. Ik heb hiervoor de SLB ontworpen.”

De SLB (Smart Little Bag):
Floor: “De SLB was mijn eerste ontwerp voor By LouLou. De Smart Little Bag is een portemonnee en clutch in een. Het is een heel praktisch ding met een polsbandje voor om je pols. Ook heeft de SLB een extra vakje voor je telefoon en zit er een spiegeltje in! In de binnenkant van de SLB vind je altijd een streepjesprint. Dit doet me denken aan oud hotel behang in Frankrijk en ik word daar vrolijk van! Aan de SLB hangen altijd een Eiffeltoren en een muntje in het goud, zilver, rose of zwart. Ik ben echt gek op Parijs en heb daarom ook voor de naam By LouLou gekozen. Het is een naam met een glimlach! Ik vind Frankrijk gewoon een heerlijk land, je hebt er lekker eten en de kleding is mooi. Vandaar dat ByLouLou geïnspireerd is op de sfeer van Parijs uit de jaren 50.”

IMG_3508  IMG_3519
IMG_3512  IMG_3510
De SLB is verkrijgbaar in zoveel verschillende kleuren en prints.. wauw love it!!

Waar staat By LouLou precies voor?
Floor: “By LouLou staat voor extra functionele accessoires voor vrouwen. De accessoires van By LouLou zijn van prachtig leer en ze zijn betaalbaar. Ik wil graag dat mijn ontwerpen worden gedragen door een breed publiek, van buurmeisje tot celeb. Mijn eerste SLB ging naar Maxima en zij heeft deze dan ook met trots gedragen. Dat vind ik juist zo leuk!

IMG_3524  IMG_3523
Yay! Leuk om jezelf terug te zien in het magazine van By LouLou. Op de rechtse foto’s zie je de allereerste 2 SLB’s. Een van deze droeg Maxima dan ook! Super gaaf!

Wat ik verder belangrijk vind is dat By LouLou aan iedereen wat bijdraagt. Alles wordt eerlijk in de markt gezet. Zo wil ik dat de arbeiders in Azië (die de items maken) onder goede omstandigheden kunnen werken en een goed salaris hebben. Dan komt het product hier en dan wil ik graag dat de meiden het gaan beoordelen. De stagiaires hier worden ook in alles betrokken, dat is heel leuk. Daarna gaan de items naar de winkels, waar ze worden verkocht. Zo draagt By LouLou voor iedereen wat positiefs bij!?”

IMG_3515  IMG_3514

Hoe werkt het proces van bedenken, ontwerpen en produceren?
Floor: “Ik werk met 4 collecties per jaar. Er is een spring/summer, high summer, fall/winter en een Christmas collectie. Zo blijven er dus steeds weer nieuwe ontwerpen en designs komen! Terwijl ik bezig ben kom ik overal dingen tegen. We zijn momenteel bezig met de fall/winter collectie voor 2016. Als ik bepaalde leersoorten tegen kom die ik mooi vind dan weet ik ze ergens te plaatsen. De meiden komen ook vaak met een bepaalde tas of product waar we inspiratie vandaan kunnen halen. We hebben een vrij jong team. Ook heb ik 2 ateliers in Azië. Ik communiceer met ze via de mail en skype. Soms ga ik ook die kant op of komen zij deze kant op. Als de items daar geproduceerd zijn komen er wat samples hierheen. Wij gaan deze samples dan beoordelen en beslissen wat de collectie wordt. Dan wordt het verkoopboek gemaakt en gaan de salesmensen met samples bij winkels langs. De winkels stellen dan hun eigen inkoopcollectie samen.”

IMG_3527  IMG_3511
Er zijn zoveel leersoorten om uit te kiezen. Echt prachtig!

Welke portemonnee / tas is op het moment jou favoriet?
Floor: “Mijn favoriet is op het moment de SLB2XL uit de Rich and Famous collectie. Dit is een XL versie van de SLB. Hij is gemaakt van soepel zwart leer met gouden studs. In deze portemonnee past je telefoon, 24 pasjes, er is een aparte ruimte voor je munt- en briefgeld, er is een spiegeltje aanwezig en ook passen er nog 2 foto’s in. De naam Rich and Famous hebben we met plezier verzonnen. Het is een naam met een dikke knipoog. Ik vind het belangrijk dat we lol hebben in wat we doen en iedereen die hier werkt moet het naar zijn zin hebben.”

IMG_3505  IMG_3507
Links zie je Floor’s favo SLB! Rechts zie je alvas een sneakpeak van de nieuwe Christmas collectie. Ik ben verliefd! Wat vinden jullie?

Wat zijn je plannen voor de toekomst?
Floor: “Ik wil heel graag uitbreiden met mooie gave nieuwe producten en verkooppunten in het buitenland. Jewelry By LouLou sieraden wil ik nog mooier maken en meer uitbreiden. Eigenlijk wil ik op dezelfde weg verder. Ik ben super blij met het team, de meiden en sfeer. Dit wil ik proberen nog beter en steviger neer te zetten.”

IMG_3531  IMG_3532
Jewerly By LouLou, super pretty!

Ik vond het ontzettend leuk en inspirerend om Floor te interviewen. Floor heeft met veel trots en passie over haar eigen bedrijf verteld. Ik ben helemaal enthousiast over dit merk! Ik vind dat By LouLou geweldige portemonnees en tassen hebben. Een echte musthave voor elke vrouw! Wat zou leuk is is dat het allemaal ook nog eens heel betaalbaar is en gemaakt van prachtig kwaliteitsleer.

Zelf heb ik ook nog wat moois uitgezocht waar ik super enthousiast over ben!! (o.a. een prachtige clutch uit de Christmas collectie die nog nergens verkrijgbaar is & ik heb hem al, aaah!). Ik ga snel een artikel plaatsen over deze prachtige items. Stay tuned!!

IMG_3533  IMG_3529

Ik ben echt heel erg benieuwd wat jullie van het interview vonden! En zijn jullie ook zo in love with de items van By LouLou? Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat want ik ben super benieuwd!

2 thoughts on “ByLouLou interview eigenaresse Floor van de Water

 1. Hoi Lieke,

  Leuke blogpost. Ik hou van By Lou Lou! Ben super fan van de SLB. Ik heb deze ook elke dag bij me. Heb verschillende kleuren zodat ik zomers en winters kan afwisselen. Ben benieuwd naar de Christmas collectie!

  Liefs Cassandra

 2. Hoii,
  De SLB’s zijn zoo mooi
  Ik doe ook mee met de wedstrijd en hopelijk heb ik het nu wel bij de goeie artikel geschreven
  Hopelijk kan ik winnen want ik ga hem aan mijn moeder kado geven
  I ❤️❤️ Her so much
  En dit was mijn reactie die ik moest achterlaten voor extra kans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.