Citytrip – Londen + tips!

Afgelopen week ben ik naar Londen geweest! Ik ben momenteel aan het afstuderen aan de PABO om lerares te worden in het basisonderwijs. Iedereen mocht voor 1 of 2 weken naar het buitenland om te kijken hoe het onderwijs er daar uit ziet. Zo kon je kiezen voor Brussel, Boston, Suriname, Bosnië, Berlijn of Londen. Ik heb gekozen voor Londen en laat jullie graag zien hoe mijn week was! Hierbij geef ik wat tips voor als je eens naar Londen gaat!

IMG_2215  IMG_2738
Ik ben vanuit Eindhoven met het vliegtuig naar Londen gevlogen. Daar landden we op London Stansted AirPort. Vanuit het vliegveld namen we de bus en daarna de metro naar ons hotel. Daar aangekomen hebben we ons even opgefrist en lekker wat geluncht. Daarna was het tijd om Londen te verkennen.

IMG_2225  IMG_2246
We gingen die dag naar de bekende bezienswaardigheden zoals de Big Ben en de London Eye. Heel mooi om te zien! Ook zeker als het ‘s avonds verlicht wordt is het prachtig. Daarna zijn we met z’n alle wat gaan eten bij een restaurant dichtbij de London Eye. Op de foto zie je mij samen met Floor. Floor is al een heletijd een super goed vriendinnetje van me en het was dus ook heel erg leuk dat we samen naar Londen konden gaan!

IMG_2272
Als je in Londen bent kun je het beste met de metro reizen. Helaas ben ik niet zo goed in de weg. Ik ben zo iemand die de winkel uitkomt en dan de verkeerde kant in loopt. Always the same story.. Tegen reizen met de metro zag ik dan ook best op. Alleen die kaart al.. Daar kun je toch geen wijs uit halen? Uiteindelijk is het toch gelukt (proud!) Als je even niet weet waar je heen moet kun je het altijd vragen. Alle Engelsen zijn zo aardig en nemen echt de tijd om je de weg te wijzen!

SHOPPING:
Londen is een mooie stad met heel veel te gekke winkels. Ik wilde dan ook heel graag lekker gaan shoppen in Londen, maar dat viel best tegen.. Alles in Londen is zo ontzettend duur! Je betaalt namelijk dezelfde prijzen als in Nederland, maar dan in pond. Dit betekent dat het de helft van het bedrag er nog bovenop komt in euro’s. Dat valt dan toch wel even tegen als je wil gaan winkelen.. Maar goed als echte shoppingqueen kon ik het natuurlijk niet laten om even een kijkje te nemen bij Harrods & Oxford Street!

LUSH – Biggest Store in the World
IMG_2284  IMG_2281  IMG_2295
IMG_2463  IMG_2294  IMG_2465
Oxford Street is de grootste winkelstraat van Londen. Je vindt er winkels zoals de ZARA, Topshop, H&M and more. Ook vind je hier de grootste Lush van de hele wereld. En wauw, wat is dat een prachtige winkel. Deze Lushstore bestaat uit 3 verdiepingen waar je de mooiste en heerlijkste badproducten kunt krijgen. Het lijkt net een snoepwinkel, love it all.. Je betaalt in deze winkel dus wel de helft meer dan in Nederland omdat het in ponden is. Maar ik kon het niet laten om wat moois te kopen! Misschien zet ik binnenkort wel een shoplog online van mijn aankopen in Londen, leuk idee?

IMG_2316  IMG_2335
With my sweety – xoxo –

VICTORIA SECRET
IMG_2424  IMG_2426  IMG_2429
IMG_2427  IMG_2431
Deze winkel kun je natuurlijk niet missen als je in Londen bent. De store van VS is alleen al prachtig.. Laat staan de producten en lingerie die ze verkopen. Hier word je gewoon hebberig van.. Oh-so-pretty!

HARRODS
IMG_2657  IMG_2661
Harrods is een heel groot en luxe warenhuis in Londen. Het deed me een beetje denken aan de Bijenkorf, maar dan met veel meer dure merken zoals Chanel, Gucci, Louis Vuitton etc. De moeite waard om even een kijkje te nemen!

In Londen kun je make-up kopen van de merken Makeup Revolution en Sleek. Deze producten kun je in Nederland niet kopen in de winkels (wel online), maar in Londen ligt het gewoon in een heleboel drogisterijen. Ook vind je er make-up van Urban Decay, Benefit, MAC en KIKO. Van Makeup Revolution heb ik het een en ander gekocht. Me happy!

FOOD:
Red Velvet Cake, muffins, cookies je wordt er in Londen mee doodgegooid. Echt wat voor zo’n snoepdoos als mij. Ik heb hier dan ook heerlijk gesmuld. Ook kun je heerlijk lunchen en leuk uiteten gaan in deze stad. Het is wel weer allemaal vrij prijzig.. Maar goed daar zullen we het niet meer over hebben, haha. Als je daar bent moet je er ook lekker van genieten ook!

IMG_2456  IMG_2472  IMG_2446
Starbucks is always a good idea.. Even lekker opwarmen? Starbucks is altijd lekker! Ze hebben nu ook een heleboel kerstspecials, super leuk!

IMG_2470  IMG_2514
Covent Garden is een hele leuke plek om wat te gaan eten. Sowieso vond ik dat een van de leukste plekjes uit Londen. Je vind hier namelijk ook super leuke snoezige winkeltjes zoals La Durée, MAC en Urban Decay. Daarnaast zijn er ook een heleboel restaurantjes en is er een hele leuke sfeer. Alles is er nu mooi verlicht en daar ben ik dol op!

IMG_2475  IMG_2824  IMG_2539
The Spagetti House               –     Jamies Italian (van Jamie Oliver)  –       Supermarket

Hierboven vind je een aantal tips om wat te gaan eten. Ik zou je dan ook zeker het Spagetti House en Jamies Italian aanraden. Zoals je ziet hou ik wel wan Italiaans eten. Dit was so delicious, yum!!

IMG_2672  IMG_2709

SIGHTSEEING:
Ik wil jullie nog graag laten zien welke bezienswaardigheden ik de moeite waard vond. Als eerste natuurlijk de Big Ben en de London Eye. Deze zijn dan ook zeer typerend voor Londen. Erg leuk om eens in het echt te zien! De London Eye wordt ‘s avond erg mooi verlicht, je kunt zelf ook een ritje maken het reuzenrad. Dit kost rond de 20 pond.
IMG_2881  IMG_2888

Een van de leukste dingen die ik in Londen heb meegemaakt is de musical van Charlie and the chocolate factory. De musical was in een prachtig theater. De decors waren super mooi en het was een hele ervaring om eens zo’n musical mee te maken in Londen. Ben je eens een Londen dan zou ik dit ook zeker op je lijstje zetten. Bezoek een mooie musical want het is prachtig!!

Daarnaast ben ik ook naar het voetbalstadion van West Ham United geweest. We gingen hier heen omdat hier ook veel educatieve programma’s gegeven worden en kregen hier uitleg over. Ook kregen we een rondleiding door het stadion en dat was wel leuk. In 2016 wordt er een nieuw stadion gebouwd en dit wordt zoals ik hoorde echt fantastisch!
IMG_2674  IMG_2668  IMG_2773

The M&M store!!
Iedereen die naar Londen gaat neemt een kijkje in de M&M store. Deze winkel van M&M heeft maar liefst 3 verdieping waar je alles kunt krijgen dat te maken heeft met M&M. Denk aan knuffels, spelletjes, snoepjes in alle smaken etc. Ik heb zelf ook wat zakjes gevuld om mee te nemen als kleinigheidje voor het thuisfront. Sweet me!
IMG_2793  IMG_2819  IMG_2816

Als je rond de kersttijd nar Londen gaat is alles mooi verlicht. Ik ben echt gek op al die prachtige lampjes! Je krijgt er een fijn kerstgevoel van en het geeft zo’n leuke sfeer. Als je een beetje met je ogen dichtknijpt ziet het er zooooo mooi uit.. Hihi, ik vind het helemaal super!
IMG_2860  IMG_2836

Ik heb het super leuk gehad in Londen met mijn lieve vriendinnetje Floor! Londen is een mooie stad met geweldige plekjes.

IMG_2744  IMG_2753
Dit was mijn blogpost over Londen. Ik hoop dat jullie hem leuk vonden! Ben jij al ooit in Londen geweest? Zou je er eens heen willen? Ik ben heel erg benieuwd wat jullie van mijn tips vinden. Let me know! xxx

IMG_2691
XOXO LIEKE

6 reacties op “Citytrip – Londen + tips!

  1. Kyraa zegt:

    mijn grootste tip als je in london bent : ga naar de harry potter studios! die zijn echt geweldig!
    leuke post trouwens, volgens mij hebben jullie een prima weekje gehad. xo

  2. Chantalle zegt:

    Wauw hele mooie foto’s! Ik ben zelf ook al eens in Londen geweest maar zou zo graag een keertje gaan rond de kerst. Ik vond de metro in het begin ook heel verwarrend maar als je het snapt dan is t heel gemakkelijk! Ziet eruit alsof je een geweldige tijd hebt gehad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.